Godt sammenhold og stor faglighed

Godt sammenhold og stor faglighed

Vi har på Food fejret og sagt farvel og tak for denne gang til elever på uddannelserne cater og på gastronom med speciale i smørrebrød og catering, som nu har fået deres svendebrev.

Inden de smuttede fangede vi Mariane og Mathilde, som udover deres svendebrev også fik en sølvmedalje til deres svendeprøve, til en snak om uddannelsen og hvad fremtiden byder på.

– Jeg har lært utrolig mange nye ting rent fagligt og har afprøvet mange ting i køkkenet , fortæller Mariane, som har taget sin uddannelse på 21 uger.

Det har hun kunnet under EUV1, som giver dig mulighed for at tage din erhvervsuddannelse på kortere tid og uden praktik, hvis du er over 25 år og har minimum 2 års relevant erhvervserfaring inden for de sidste 4 år.

Dem har Mariane fra Fjordagerslagteren, hvor hun har arbejdet i 9 år.

I midten ses de to sølvmedalje-tagere, Mariane (tv.) og Mathilde (th.).

– Jeg har udviklet mig meget som menneske og har en helt anden tro på mig selv i forhold til da jeg startede, fortæller Mathilde.

– Og så har vi være sindssygt gode til at støtte hinanden i klassen og der er blevet taget udgangspunkt i, hvor folk er, fortsætter hun.

Mathilde flytter til Jylland, hvor hun skal læse til pædagog for at have en uddannelse mere i bagagen. Men hun ligger ikke madlavningen på hylden.

Drømmen er at komme på et bosted, hvor hun kan kombinere hendes interesse og evner for mad med pædagogisk arbejde.

– Vi har hjulpet hinanden uanset hvor langt nede vil har været og givet hinanden råd og vejledning, afslutter Mariane.

Hun skal nu og og finde et job og regner bestemt med, at det bliver indenfor branchen.

Sølv gives i øvrigt hvis man i den praktiske og den teoretiske prøve får et 12-tal og et 10-tal. Det betyder ikke noget, hvordan de to karakterer er fordelt.

Et stort tillykke til jer alle herfra!